Behöver du renovera taket? - Guide från kunnig snickare i Sälen

När du behöver hjälp med att lägga om ditt tak eller renovera ditt tak bör du anlita yrkesutbildade hantverkare som vet hur arbetet ska utföras på ett säkert och korrekt sätt. Du kan vända dig till oss som har snickare i Sälen som är experter på takläggning i Dalarna.

När man äger en fastighet så är det en hel del saker som behöver renoveras genom åren som exempelvis fasaden, badrummet, köket och bostaden i övrigt. Ofta är detta något som man snabbt uppmärksammas på då man ser hur färgen har släppt på fasaden eller då badrummet börjar lukta unket eller se väldigt omodernt ut. Taket däremot, en av fastighetens viktigaste byggdelar som skyddar fastigheten från väder och vind, är däremot något som man inte tänker på i första hand. Oftast för att man inte ser när taket är trasigt eller att det är dags att byta ut tätskiktet på taket om man inte går upp på taket.

 

Så här ser du att taket behöver renoveras

Ett tak har normalt en livslängd på 25-30 år. Även om takbeklädnaden består av exempelvis tegelpannor, som har en livslängd på 50 år eller mer, behöver takets undertakpapp, som skyddar taket mot fukt, bytas ut vart 25:e år. Här nedan finner du en guide från våra kunniga snickare i Sälen om hur du upptäcker ifall taket behöver renoveras. Om du vill få mer information kan du kontakta oss på Städjans Bygg AB för din totalentreprenad. Vi har snickare i Sälen som är specialister på takläggningar, ombyggnation och tillbyggnad.

 

  • Kontrollera takets ytskikt – Du bör inspektera ditt tak åtminstone ett par gånger varje år, exempelvis en gång före vintern och en gång efter vintern. Då kan du upptäcka om taket har fått skador, om pannorna har vittrat sönder eller om det finns glipor i överföringarna mellan exempelvis taket och skorstenen.
  • Kontrollera om läkten har röta – Vid inspektionen av taket kan du lyfta bort ett par takpannor och kontrollera läkten under för att se om den är utsatt för röta.
  • Undersök vindsutrymmet – Du kan även ta dig upp på vinden för att se om det finns några svarta fläckar, luktar unket eller om innertaket har fått röta. Detta är också tecken på att yttertaket släpper igenom fukt.

 

Boka gratis platsbesök av våra snickare i Sälen

När du behöver utföra en takläggning kan du vända dig till oss på Städjans Bygg AB som utför tjänster åt privatpersoner och företag i Dalarna. Våra yrkesutbildade snickare i Älvdalen har stor erfarenhet av takläggningar men utför även andra renoveringsarbeten vid behov. Boka ett kostnadsfritt platsbesök genom vårt formulär så kan vi komma ut och inspektera ditt tak eller ditt renoveringsprojekt, utan förpliktelser.